Zoek producten

Meer dan 70 jaar in bedrijf

Kennemer Schrijfkamer

Toen er in de tweede wereldoorlog geen werk meer was voor ‘Van der Horst Senior’, de oprichter van ons bedrijf, besloot hij een afdrukmachine te bouwen waarmee hij allerhande bouwtekeningen kon kopiëeren. Hiermee kon hij per uur een paar afdrukken per uur maken. De gebruikte techniek was Ozaliet, een opvolger van de blauwdruktechniek.

In deze tijd van beperkingen was creativiteit in productie uiteraard heel belangrijk. Flexibel omgaan met de beschikbare mensen en machines is nog steeds leidend in ons bedrijf. Er zal niet snel een aparte machine gekocht worden om een specifiek product te maken. Na de oorlog heeft het bedrijf onder de naam “Kennemer Schrijfkamer” bestaan omdat naast het kopiëren van grootformaat tekeningen ook veel tekst opgemaakt werd. Die werd dan (uiteraard) verwerkt in allerhande drukwerk. De naam is daarna al snel veranderd in Kennemer Lichtdruk; in de branche heette een kopiëermachine van bouwtekeningen in die tijd een “Lichtdrukmachine”. Tot medio 2000 had Kennemer Lichtdruk de beschikking over twee kleine offsetpersen.

Digitalisering

Omdat het echte offsetdrukken op kleine schaal niet economisch meer was is overgegaan op digitaal printen; de vrijgekomen ruimte is nu in gebruik voor het printen van grootformaat posters en fotos. Grote drukklussen worden op een centrale locatie uitgevoerd en snelle klussen op de digitale printers.

De leiding van het bedrijf is nu in handen van de derde generatie Van der Horst.

Het team van Kennemer Printservice bestaat uit 5 personen.

Meest gevraagde producten

Grootformaat reclameproducten

Fotoservice

Stickers

  • autostickers
  • etiketten op rol
  • stickers in vorm uitgesneden

DTP en grafisch ontwerp service.

Wij maken complete ontwerpen voor je, maar ook passen wij bestaande ontwerpen aan.

De collectie stockfoto’s van Adobe maakt onderdeel uit van onze service. Maar waar nodig verzorgen we ook de fotografie voor je project.

Van een bestaand gescand logo maken wij een haarscherp digitaal bestand voor je. Dit kan op grootformaat (auto’s en spandoeken) gebruikt worden.